övning ger färdighet

Idag så har jag jobbat lite med Rachel på marken, lite roliga övningar för att hon ska lyssna och få lite engagemang helt enkelt :) Jag ledde henne och övade lite stanna när jag stannar, backa om jag backar, vända snabbt o sånt på långt grimskaft då hon har en tendens till att springa när man ska leda henne ut och in från hagen :P Vi lekte och övade även lite i hagen, komma till mig, följa efter mig, och springa och stanna när jag gör det. Hon var jätte duktig! :) Det går att lära gamla hundar att sitta ^^

Shopping!

Göteborg horse show va lika kul som det brukar vara :) Nästa år hade jag dock velat ha seriebiljett eller i alla fall ha biljetter 2-4 dagar i rad och bo på hotell och slippa köra fram och tillbaka.

Blev som vanligt shoppat lite för min del :)

 Detta schabrak med matchande luva :)

























Detta snygga schabrak ;) Älskar det!

Även ett Eskadron täcke och grimmskaft som jag bara inte kunde komma hem utan :P








































Snyggt att ha ihop på tävling ;) <3

Nu ligger jag i min stora säng med Börje o...

Nu ligger jag i min stora säng med Börje och Robert och ett par slitna ben efter allt travande på mässan. Blev lite handlat till sist ändå :) efter lite mat och råd från mamma så ;) blev ett svart schabrak med matchande luva så klart :) ett eskadron schabrak, ett eskadron fleece täcke och ett eskadron grimmskaft ;) alt det matchade också så klart. Måste ju matcha o vara fint till tävling :) Nu ska jag sova är jätte trött... Bilder kommer i morgon :)


Sitter o vilar benen lite på mässan nu. De...

Sitter o vilar benen lite på mässan nu. Det är ganska jobbigt att inte ha biljett till arenan denna gången särskilt i och med att jag springer runt här ensam :P har hittat massa snyggt som jag vill ha :) ett schabrak med matchande huva. Ett eskadron schabrak. Ett ländtäcke z täcket. Ett ländtäcke charlies ull. En tröja pikeur. Och ett fleece täcke eskadron ;) dock inte handlat något ännu för jag vet inte vad jag ska välja med min oerhört dåliga ekonomi.


Uppmaning!

Vill bara uppmana er som kanske håller på och tävla eller er som kanske vill ge er ut på tävlingsbanorna att det har kommer nya regler i TR om sponsorskap och reklam. Reglerna hittar ni i TR 1 gemensamma bestämmelser moment 151. http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_8391/ImageVaultHandler.aspx

Reglerna är blandannat att man inte får visa ex vilka märken man har på sina ridkläder för stort och för många gånger.

Exempel kommer här: John Whitakers snygga vita ridbyxor men texten Whitaker på låret får inte längre användas på tävling. De har nu förnyat modellen så på de vita står det endast JW med liten text.




Tycker faktiskt att detta är ganska tråkigt, för ridbyxorna tycker jag är snygga :P Lite dålig också för de som har dessa ridbyxor att de nu måste gå och köpa nya ridbyxor, alla kanske inte är gjorde av pengar!


Ridbyxor

Har ridit Dumle en sväng idag men usch vad kallt det vad om rumpan. Kanske skulle köpa sig en sån "rumpvärmare" att sätta på sadeln :P Han var jätte fin idag, önskar bara att snön kunde försvinna så man slipper brodda och att det blev lite värmare så jag kunde sätta igång honom nu. När jag var hemma från våran runda och skulle hoppa av gissa vad som hände... mina ridbyxor sprack i rumpan ^^ När jag tog på mig dem idag så reagerade jag på att de va så himla slita, har inte haft dem på ett bra tag heller nämligen och jag tänkte för mig själv att undra hur länge till de håller. De höll inte så värst länge, en timme ungefär :P haha Får kanske ta och leta upp ett par ridbyxor i Göteborg i morgon. Jag är faktiskt lite sugen på oskodda eller knäskodda istället för helskodda som jag alltid har och är det enda jag äger. Men nu undrar ju jag hur halt detta faktiskt kommer bli? Jag vet att det mest är en vane sak men att de givetsvis är lite halare med. Men snälla kommentera vad ni tycker.

Sitter o tittar på six bar nu, innan var d...

Sitter o tittar på six bar nu, innan var det voltige och flyinges uppvisning. Sprang en liten sväng på mässan, köper dock ingen idag för den stänger nu. Shopping blir på söndag ;) Jag vill verkligen hoppa och tävla jag med nu!


Framme i Göteborg, eller har varit det ett...

Framme i Göteborg, eller har varit det ett litet tag nu :P Jag sitter o tittar på 150 hoppningen nu :) Har kikat några minuter på mässan o har redan hittat ett ländtäcke jag vill ha, vet dock inte vilken färg jag vill ha för den jag verkligen vill ha har syrran ett i :( :P


Inte lång tid kvar nu :)

Klockan är 08:42 och hästarna är ute med hö i hagen och friskt vatten. Stallet är gjort, det är tänt i pannan och jag har ätit frukost. Kvar att göra innan jag o syrran åker till Göteborg: ge hästarna middagshö, duscha, göra mig i ordning (kläderna är redan valda), packa lite läsk o annat gott och till sist ta in hästarna och ge dem eftermiddagshöet. Pappa är snäll och kvällsfodrar och lånar ut sin bil :) Vi har planerat att åka typ vid halv 3 tiden (så fort syrran kommit hem från skolan o allt är i ordning här hemma) så hästara fick gå ut tiiidigt idag :P

Voilà :)


Så här blev tränset och bettet efter att jag har slitit lite med det :) Men jag tycker nog allt att tränset borde ha ett roligare pannband. Eller vad säger ni? :) Tror ni det skulle bli snyggt till en svart dressyrsadel eller svart hoppsadel? ;) Bettet blev helt okej, lite glansigt o så men det va slitet ^^

Nu hänger också ett par tyglar på tork i pannrummet efter att fått ligga i varmt vatten o grumme ett tag. Det behövdes, de blir så grå dassigt av dammet från hästen o paddocken o allt. Men nu är de fina :)

Nosrem står på handla listan!


Velpotta

Velpottan själv har nu tänkt om och vill kanske ha en svart dressyrsadel i alla fall för jag har nämligen gjort i ordning ett gammal men nytt träns och det är svart med "vanlig" nosgrimma så det hade jag kunnat ha till sadeln och jag kan ju köpa ett nytt pannband till det så det ser lite roligare ut :) Förklaring till varför jag kallar tränset gammalt men nytt är för att jag köpte det på göteborg horse show för något år sedan och la det i läderolja för att det skulle mjukna. Dock så glömdes tränset bort liggandes i oljan i ett halvår i alla fall och sedan gick det inte använda alls för man kunde inte knäppa det för man bara gled och blev alldeles kolsvart om händerna. Tränset har sedan hängt i sadelkammaren för jag lyckades inte få ordning på det och som jag har torkat och torkat på detta träns. Men nu äntligen är det i ordning! Hittade det för några dagar sedan i sadelkammaren och tänkte nu j*vlar ska det bli bra. Jag la det i kokhett vatten med diskmedel i, fegade första gången så det låg bara i en liten stund och sedan skurade jag med diskborsten på det och hängde det på tork i pannrummet. Detta hjälpte men jag var inte fullt nöjd så la det i kokhett vaten med diskmedel igen och en hel dag denna gången. Efter deta så sköljde jag av det med kallt vatten och hängde det åter på tork i pannrummet. Jag är nu super nöjd! Det mjukaste träns jag någonsin har sett! :)

Har nu letat upp ett par tyglar som jag ska ha till och ett bet. Nu börjar problem nummer två, mitt bett är ett gammalt tredelat messingbett som ser ut som f*n. Jag måste få det att se lite glansigt och snyggt ut! I alla fall få det att se rent ut. Har ni några tips? För tillfället så ligger det i varmt vatten med grumme såpa. Har läst att man kan köra det i diskmaskinen, vad tror ni? ;)


Göteborg horse show

Nu är biljetterna bokade :) I morgon eftermiddag blir det både mässan och arenan och på söndag blir det bara mässan för min del. Några som ska dit? Vilken dag? Något speciellt som ni ska leta efter?

Jag ska nog kolla på en sån dressyrsadel som jag vill ha och provsitta den om jag hittar den där så klart :P Sen ska jag nog kolla på något snyggt pannband och träns att rida i här hemma :) Ridbyxor skulle inte sitta fel heller både till träning och tävling. Ny kavaj, skjorta, skärp och strumpor har jag men har fått låna syrrans ridbyxor så kanske är dags att leta upp ett par nya till mig själv nu. Grimma till Casanova är ett måste också förresten hans går knappt att få på längre. Han är ju stor pojke nu :)


Ny säng!

Efter jobbet idag så åkte Jag, Pappa och Syrran o köpte en dubbelsäng till mig :) Så har blivit mycket skruvande idag när jag plockade ner min gamla säng och sedan skruva ihop den nya stooora sängen. 180x200 är ju inte fel att ha för sig själv då Robert inte sover hos mig för då är vi ju två :/ menmen hellre det än två i en 90x200 säng ^^
Blev Gekås med Robert efter han hade jobbat klart så jag köpte madrassöverdrag och lakan till min underbara säng :)Tittade lite på hästavdelningen idag men det va stressigt, fanns dock fina dressyrschabrak och fina träns :) Kom hem med ett sadelöverdrag, en keps, ett nattlinne och tre tröjor :)

Hoppas Robert blev lite överraskad när vi kom hem o han såg den nya sängen ;)


Jobb och Gekås

Nu ska jag snart åka o jobba några timmar på dagis och senare i efter middag när min kära pojkvän har slutat jobbet så åker vi till Gekås. Robert skulle köpa en födelsedagspresent till sin pappa där ifrån nämligen. Själv ska jag spana på häst avdelningen efter dressyrsaker och några billiga träns att träna i här hemma :) Men jag får inte köpa tränsen för jag ska till Göteborg horse show på söndag så får bara titta o sen kanske åka tillbaka till Gekås efter Göteborg någon dag.

Hallå?

Jag har mailat på jag vet inte hur många sadlar nu 6 st kanske, men det svarar ingen. Om man nu vill sälja en sadel så får man väl kolla sin mail ibland? Står det snabbaffär så ska de väl verkligen kolla den ofta. Hur tänker folk? :P Och så sätter de ut annonser utan bild eller med bild på en sadel som inte är deras plus att de inte skriver vilken färg det är på sadeln ^^ Snälla skriv lite mer information på era annonser eller kolla mailen så man kan få bra kontakt. Kanske får ta och snacka lite med pappa om vad han tycker om sadlarna och börja ringa runt o bocka av vilka som är bruna och inte och ifall de kan skicka den. Håll tummarna på att jag hittar en brun! :)

Brun eller svart?

Har inte hunnit skriva idag för jag har jobbat, men jag får se kanske blir några stycken ikväll :P Skönt att få lite cash i plånboken så att jag kan shoppa lite särskilt om jag ska ha ny sadel o träns o sånt!
Kan berätta att jag sitter o kollar annonser på dressyrsadel o hittade en igår som jag tänkte så till på, mailade dit och idag på morgonen så var den borta :( F*n jag va så sugen på den, den va brun med. Jag tror att jag helst vill ha en brun dressyrsadel för jag har två svarta hoppsadlar och alla tillbehör så hade varit kul o förnya sig lite :) En sak som inte är så kul dock är att det är svårt att hitta en brun dressyrsadel o då är de oftast dyrare med. Ska jag ta en svart iaf, det blir billigare o svart är ju i och för sig snyggt :) Vet inte ens om Dumle passar i brunt? :P Vad tycker ni? Brun eller svart?

Bett sökes!

Som rubriken låter så letar jag efter bett nämligen ett waterfordbett även kallat kulbett. Jag letar även efter ett jaktkandar eller kimberwick som det också kallas. Jag är sugen att prova dessa bett, men vill inte gärna köpa nya direkt om det skulle visa sig att hästen inte alls fungerar på det. Stl på betten ska vara 12,5 eller 13,5. Så om ni har ett bett eller känner någon som är villig att sälja så hör av er! :)
  


Dressyrsadel

Har länge velat ha en dressyrsadel att rida i då jag tycker att det känns bättre att rida riktigt markarbete i det än i mina hoppsadlar. Har funderat på om jag skulle byta in min ena hoppsadel mot en dressyr men det har jag redan ångrat och jag rider faktiskt i båda så de får stanna kvar hos mig. Tänkte där emot att jag skulle försöka få ihop ett dressyrpaket, det absolut billigaste som går att hitta då jag inte kommer rida så värst mycket i den men den ska givetvis passa hästarna för det.

Hööks billigaste dressyrsadelpaket
Sadel: 1799kr syntet
Stigläder: 129kr
Stigbyglar: 149kr
Sadelgjord: 169kr
Sadelgjordstunnel: 99kr
Schabrak: 179kr
Sadelöverdrag: 59kr dock hade jag valt det för 89kr för jag gillar inte rött :P  
= totalt = 2583kr jag 2613kr

Börjes billigaste dressyrsadelpaket
Sadel: 2345kr läder
Stigläder: 99kr
Stigbyglar: 98kr
Sadelgjord: 89.50kr
Sadelgjordstunnel: 109kr
Schabrak: 135kr
Sadelöverdrag: fanns ej som passade dressyrsadel vad jag vet  
= totalt = 2875,50kr

Jag hade tänkt att leta begagnad dressyrsadel eller så blir det kanske någon av dessa.

Sadel: vet ej
Stigläder: Har jag?
Stigbyglar: Har jag?
Sadelgjord: Börjes med sadelgjordstunnel eller Hööks utan sadelgjordstunnel? Gekås!
Sadelgjordstunnel: Hööks Gekås!
Schabrak: Gekås!
Sadelöverdrag: Gekås!? eller Hööks

Jag är dock besatt av Gekås så där kommer jag nog leta efter allt först och även fråga runt efter begagnat bland folk man känner och blocket.se mm. 

Har ni tips på saker eller ställen som säljer billiga dressyrsaker så kommentera gärna! :)  

Ridstövlar säljes

Ridstövlar

Ja då var det dags att bli av med några stövlar som bara står och inte används.

Två par fina ridstövlar i läder med snörning säljes. Knappt använda och i mycket bra skick.

Ett par i stl 39 märke Rectiligne och nypris över 3000kr. Mitt pris 2000kr. Inköpta på Charlies i Jönköping.

Ett par i stl 38 Mascot. Mitt pris 1000kr.

Kommentera gärna om ni är intresserade eller maila mig på [email protected]


Resan bokad!

Nu är studentresan bokad :) eller studentresa och studentresa det blev en resa tillsammans med min älskade pojkvän. Anmälningsavgiften är inbetalad och den 28 maj åker vi :) Blir en vecka till Bulgarien och Sunny Beach och lyxhotell på köpet :) Det ska bli så skönt att få komma iväg en sväng och att ha någonting att längta till. Nu vill man ju bara beställa lite fina sommarkläder och en bikini eller två med ;)

Tävlingshäst?

Jag var en snabb runda på Sörsjö idag med syrran, det var ponny tävling där idag men som vanligt så lyckades vi komma mitt i den långa pausen. Det gör vi alltid :P Jag vill också tävla. Hoppning är det jag brinner för, det är det jag vill syssla med på min fritid. Jag vill inte bara rida runt här hemma och träna och träna utan att få ut någonting utav det i form av tävling. Jag känner att då rider jag bara utan att ha någonting att sikta på, utan någonting att sträva mot liksom.  Jag får inte längre tävla min älskade Dumle för jag är för gammal :( Och nu till mitt problem, jag har ingen häst att tävla… Det känns faktiskt jätte jobbigt för mig. Kommer givetvis att fortsätta rida Dumle och hoppa på klubbtävlingar för skoj skull. Han bara älskar att få komma iväg och hoppa lite ibland så det ska han så klart få fortsätta med :) Jag grubblar på mitt problem hela dagarna, hur ska jag lösa detta? Kan inte köpa en till häst, inte för tillfället i alla fall och jag kan inte sälja Dumle heller för det kommer vi aldrig att göra. Någon som kan komma på en lösning på mitt problem? :P Snyggade förresten till Dumle lite igår, han såg ut som någon gammal ridskolehäst med lång och stripig man men nu är han en snygg hopphäst igen :)


Vad mycket det finns här i världen som man vill ha

Som jag har sagt så är detta ett år då jag har mycket idéer, många bollar i luften och mycket jag vill ha med. Jag vill köpa mig en ny sminklåda med massa nytt smink och detta kommer då gå på runt 2000kr i alla fall :/ sura pengar som jag inte har. Jag vill även tatuera mig och det kostar också pengar fast detta är jag dock villig att vänta lite med även om jag hade velat ha den till sommaren :/ Kanske kan önska mig pengar till det i studentpresent? ;) Jag vill också ha en liten hund och en stor hund för den delen :P men den lilla först tro jag. Den stora får komma när jag har flyttat. Åter till den lilla söta vovve som jag vill skaffa mig, gärna en chihuahua men kanske en blandras typ chihuahua och yorkshire terrier :) Jag har i princip blivit lovad att få ha en efter studenten. Kan man önska sig det i studentpresent också kanske? ;) ;)   


Studentmössan!

Här ser ni min snygga studentmössa med min älsklingsfärg på detaljerna :)


Planer inför studenten

Blev ingen bal för mig så det sista året blir inte alls som jag hade hoppats. Men studenten blir det ju :P Klänningen är beställd i alla fall och jag tror att den kommer bli helt underbar! :) Men hur den kommer att se ut får ni vänta på och se, det blir en överraskning. Maten är nästintill bestämd och tårtorna är bestämda och i princip beställda med. Måste bara åka till Tyskland med innan och hämta hem lite god dricka till den stora dagen :) Väntar bara att de ska ringa att min älskade klänning har kommit så man kan sy in den om det behövs och sen börjar den stora jakten på skor, väska och allt annat som man bara måste ha till. Kan bara tillägga att min student inte kommer att ha de klassiska färgerna blå och gul utan min kommer att vara..... ROSA!! så nu kan ni ju alltid gissa hur klänningen kommer att se ut :P Usch jag ville verkligen gå balen, men har man ingen att gå med och inte så många kompisar som ska gå så är det plötsligt inte så roligt med balen längre. Jag som hade skissat upp min klänning och allt. Menmen. Min riktigt snygga student mössa har kommit med, och gissa vilka färger som är på den! hehe Undra när kläderna som jag beställde kommer?

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg kommer handla om mitt liv. Mitt sista år på gymnasiet, min framtid, mina djur och ett år då jag allmänt bara har för mycket idéer och för många bollar i luften.

RSS 2.0